Reiseblogg fra Travellerspoint

Indonesisk Kremasjon

en kulturell severdighet....

sunny

Dette var jo en hendelse for noen uker siden nå...

Men dette var spesielt as!

Romkompis Jakob kom innom etter en endt tverrkulturell kommunikasjon time. "skal du være med på en kremasjon? Det er rett nedi gata her"
Ja, det må jeg vel tenkte jeg, som de fleste jeg kjenner vet om meg, så finner jeg interesse i det meste:)

På skolen ble vi kledd opp i tradisjonelle klær før en frivillig gjeng på ca 1o stk spaserte bort. Vi tok igjen en parade/tog, de hadde spasert gjennom gatene med den døde. Vi skulle til en "gravplass" det var et STORT følge på ihvertfall 200 - 300 personer fra landsbyen... ikke rart dette var dyrt!

Så kommer de litt rare..wupps...ikke veldig kulturpsykologisk korrekt uttrykt av meg....jeg mener: her er et par interssante hendelser:
Den døde hadde vært på is i en måned...som alt annet følger nemlig balineserne en egen kalender, og på den står det hvilke dager det kan passe å f.eks kremere en død, eller hvilke dager man bør klippe håret...
Han skulle "pakkes ut" og masse ritualer måtte gjennomføres før han skulle kremeres.
Men ovn? Neida... her dro dem ut slanger og "flammekastere" fra en bil med gasstank på lasteplanet. Kremasjonen foregikk midt ut på "gravplassen" hvor alle var å så på, unge som gamle.
Stemninga? I ekte balinesisk ånd, smiling. Det er tradisjon, man skal være glad for at sjelen har mulighet til å reise videre og bli reinkarnert til noe enda bedre.'
Men til kontrast av tradisjon brøt faktisk en datter sammen i gråt, og ble bært bort.
Andre spøkte derimot, og en ung mann plasserte faktisk en sigarett i munnviken til den avdøde....humorerte massene, men fikk seg et par fik av en eldre dame ved sin side....

Bilde serie må sees for å få et innblikk:
http://www.facebook.com/album.php?aid=109626&l=9d23e&id=582770230

Forøvrig var det litt svikt i rutinenene denne morgnen/formiddagen - pga at det var å se noe "rett nedi gata" tok jeg for en gangs skyld ikke med meg vann, eller peng.... Det var faktisk rett før Anders gikk i bakken :) Heldivis var det noen hjelpsomme venninner der med litt drikke :)

Skrevet av Bellaboys 12:38 Arkivert i Indonesia Tagged educational

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint