Reiseblogg fra Travellerspoint

....KUN 2 uker igjen....

....Jeg vil jo ikke hjem ;) .....

sunny

Da er det kun 2 uker igjen til jeg påbegynner reisen hjem til Norge!
Jeg gleder meg som en hund til å se dere alle igjen - dere skal ikke se bort ifra at det blir no lange klemmer på dere!

Men jeg føler samtidig at det er litt stressende nå..... luksusproblemer som vanlig.....so much to do....in soooooo little time!!!

Innen avreise 14. Mai så skal helst følgende være gjort:

dress shopping
vrak dykking
9.mai - 5 timer kulturpsykologi eksamen
12.mai - 3 timer skriftlig + 15 min muntlig Indonesisk eksamen
Avslutningsball
bli brun :)

Jeg er ikke helt fornøyd med at vi skal ha neste uke uten undervisning....og drøye eksamen mot helga....skulle vel heller ønske at vi ble ferdig med det og kunne ha en uke fri....men men....sånn får det nå være!

Ellers når vi er inne på luksusproblematikk -så er heteste tema om dagen - ikke eksamen, men hvordan vi skal få med oss mest mulig ting hjem uten å betale overvekt.... jeg lurer på om kjolene som kjøpes i fleng blir så billig når man betaler 1200nok for å frakte 20 kg hjem i cargo? eller hvis man må betale mer enn 200nok pr kg overvekt på flyet - ha ha- den kan bli lei
Jeg har heldigvis ikke nærheten disse problemene, men...
Jeg planlegger en liten statussjekk ved å skaffe en vekt snart - ettersom om jeg brukte RyenAir på distansen Norge - London fikk jeg bare lov til å ha en 15 kg tung sekk. Sekken min veide bare 13kg, så med andre har jeg 7kg med juggel jeg kan laste opp....det burde vel strengt tatt holde :)

Ellers så er planen 2 dager i Singapore på vei hjem!!!!!!
Det GLEDER jeg meg meget til! Dessverre blir ikke hybelvenninne Karina med som planlagt! Så det blir Solo-backpacking!
Hjemme til å dra på meg finstasen 17.mai da! Oi som jeg gleder meg til det :)

WUPPS----glemte kanskje nevne at det har gått helt konge med disse sårene!Bare blåmerkene igjen, også skal stingene fjernes på fredag!
Fikk faktisk en krem på apoteket som skulle hjelpe mot blåmerkene, og den tror jeg faktisk har hjulpet litt!

Skrevet av Bellaboys 11:40 Arkivert i Indonesia Tagged air_travel Kommentarer (0)

Studietur til Barnehjemmet!

postiv overraskelse

sunny

En studietur med kulturpsykologi klassen!

Det eneste hinduistiske barnehjemmet på Bali (de andre er kristne), har et visst samarbeid med skolen. Vi har jo en barnehjemskomite, den jobber for litt bevisstgjøring, pengeinnsamling, og arrangerte aktivitetsdagen (som vi avviklet i helga) på Cafe Luwak.

Den gangen var det derimot vi som dro for se på barnehjemmet og ved hjelp av observasjon og intervju få litt innblikk i emner som vi har gått igjennom i forelsningene. F.eks: hvordan læring foregår? Hva slags utviklingsmuligheter har barna? Hvilke plikter / rettigheter har barna? Konflikthåndtering? o.s.v.
Intervju foregikk mest av ildsjelen og lederen av barnehjemmet gjennom tolken vår Wawan som er daglig leder av Gateway College her på Bali.

Det var en fin tur, vi ble kjørt i minibusser ca 1 time nordover. Vi ble møtt med opptreden i tradisjonell musikk og dans fra de barn i ca 7 års alderen +/-. Så fikk min gruppe på 4 stk intervju først, før vi fikk en omvisning av innkvartering, klasserom, treningsrom o.l

Standarden er langt ifra så dårlig som vi kunne forestilt oss, barna meget så veloppdragne, og i det hele veldig postivt syn på framtiden deres. Fordommene om horrible forhold på et barnehjem i et fattig land ble heldigvis gjort litt til skamme, selvom det alltid er behov - mange behov!

Struktureringen av barnehjemmet var kanskje mest interessant (også fordi det er helt ukjent for meg)
De stod opp tidlig, de fra 15 år og opp mot 19 (som ikke hadde fått arbeid ennå) hadde stort ansvar i daglig drift. Det ble rulert på alle slags oppgaver, som matlaging, handling, vasking, rydding, hjelp med yngre barn o.l.
Før mat ble det bedt, meditasjon etter mat, så formaninger fra lederen hver dag: Emner som takknemlighet for maten, besinnelse og takknemlighet, hardt arbeid, passe på hverandre o.l.
Denne stragien mente lederen var grunnen til at ting gikk så smooth blant barna...mon tro om dette hadde vært noe for barna hjemme???

En fin opplevelse, mot slutten av oppholdet blir det nok samlet inn en del klær, shampoer, o.l. som folk ikke får tatt med seg hjem (max 20 kg i baggen) som forhåpentligvis kan komme disse tilgode :)

Skrevet av Bellaboys 11:20 Arkivert i Indonesia Tagged educational Kommentarer (0)

"Helga" 24, 25, 26 & 27. April

Up's & Down's

sunny

Torsdag 24-
Rett etter skolen dro Andreas (min trofaste Indonesiskstudent partner) til Denpasar, den største byen på Bali. Har vært der forrige uke og, men nå skulle vi på stoff og dress shopping. Indonesier lærer Sri hadde gitt oss endel ord som kunne bli nyttige i den sammenhengen. Den lista glemte jeg selfølgelig hjemme, så vi fikk oss istedet litt sightseeing, og mer normal shopping. Det er blant annet et stort markeds i et bygg med flere etasjer, og mange shoppingcentere i byen.

Fredag 25.
Skriftlig test eksamen i indonesisk. Det var beroligende å oppleve eksamen som overkommelig, jeg har ikke fått resultatet, men sitter med følelsen av at det gikk ganske greit.
I fritimene mellom 10 -12 mekka jeg pannekake røre, og inviterte Hybelfamilien på felles middag (etter skole slutt).
Vi hadde nemlig en lang dag, mellom 12 - 16 hadde vi forelesing av Unni Wikan. Hun er en "berømt" sosialantropolog og spesialist på Bali. Hun er forfatterinnen av en av bøkene vi har som pensum.
"Managing Turbulent Hearts" heter boka, og kort fortalt så vil jeg si at det er slik hun ser på Balinesere.
Balinesere oppleves som gjennomført godhjertete, smilende og glade. Hun mener det er fordi troen på tragedier og uheldige hendelser alltid kan begrunnes med straff fra onde ånder. Dårlig oppførsel iforhold til skikk og manglende ofringer, ingenting skjer tilfeldig og du er aldri trygg fra åndene....
Men andre ord aldri fred og stor påkjenning på "selvet" ... i følge Wikan :)

kl 16 var det hjem å steke pannekakene. Det var koslig å samle troppene litt, de siste 3 ukene har hybel kammerat Jakob hatt besøk av 5 stk, Karina besøk av en backpacker venninne, og det har vært friuke. Vi har vært mer spredd enn noen gang før, en liten stemingsrapport for de neste, og siste 3 ukene følte jeg var nødvendig!

Lørdag 26.
47 barnehjemsbarn var på besøk for en liten aktivitetsformiddag. Barnehjemskomiteen hadde lagd aktiviteter. Småbarn fra ca 4år til de største på 19. Jeg er ikke med i komiteen, men fra klokka 12 var jeg med på stranda og lekte i vannet med de eldste gutta. Artig å kunne noen få ord indonesisk da! De fleste av gutta kunne heller ikke svømme...

19.30 - Skolen inviterte på Strandfest!
Middagsbuffe, med "Babi Guling" spydstekt Gris(tradisjonell og meget vanlig rett), og spydstekt lam og GEIT!!
Kjempegodt! Men.. he he... var MANGE som ikke var enig i det - he he
oppfølgt av STORT bål på stranda, bartendere som sjonglerte med brennende flasker, FYRVERKERI og dans til Dj'ens fengende låter. En plutselig SKUR satte brått festen på hodet, og dessverre dro de fleste til hotellet for å fortsette der. Men den harde kjernen rundt meg ble igjen, og vi hadde det alletiders!

På byen fortsatte moroa, som vanlig samles ALLE på loungen "Hook"
Tvers over gata ligger diskoteket Mbargo, her kan man danse til fengende Hiphop, Rn'b og på lørdager trance avdelingen i andre etasje.
Det var storartet og i lag med gode venninner danset vi masse!
En venninne fikk tilfeldigvis litt uønsket oppmerksomhet fra en litt velbygd Indonesier. Hun hendvendte seg til meg og bad meg danselitt slik at han skulle fordufte. Indonesierene satt ikke pris på konkurransen.
Etter dette gikk det litt fort for seg. Han dytta ganske så kraftig til meg, og etter at jeg fikk tilbake balansen dytta jeg tilbake. Da hagla det...knyttnever....ikke bare fra det holdet...ikke bare fra denne ene karen.
Jeg skjønte raskt at dette var en kamp jeg ikke ville vinne, ihvertfall 3 mot meg der inne. Vaktene kom.
Turde dem å gjøre noe? Nei :) En vakt fikk tak i meg og dro meg med: "run run - hurry hurry"!
Parallelt med dansegulvet på Embargo går en roligere lounge avdeling, han dro meg gjennom den, ut sidedøra, og ut på gata. "Hurry hurry, gey away, go into a taxi"
Jeg hadde et annet syn på saken, faren var jo over, nå ville jeg puste ut, møte opp med folka og få litt oversikt. Det rakk jeg ikke :)
De aggresive gutta var ikke ferdig med meg nei... Stormende kom de, ihvertfall 4 stk... de første to fikk jeg av meg, lagt en i bakken, løpt litt videre mellom bilene som står i kø gjennom hovedgata.. Nå måtte jeg bare komme meg vekk..
Men de fikk meg ihvertfall engang ned i knestående inntil en av bilene, slag på slag, ganske så intenst og jeg husker faktisk tanken som slo meg..."utrolig at jeg ikke har blacka ut nå as...""lurer på hvor lenge det går før det skjer..."
Så klarte jeg nok engang å rive meg løs, satte sjumilstøvla i sving og løp til trafikken fløt bedre.

I Taxi'n kjente jeg blod renne ned fjeset, hospitalet neste! Der fikk jeg god hjelp, jeg visste heldigvis hvor vi skulle dra ettersom Marcus hadde pekt det ut på en scooter tur tidligere.

Så etter noen timer med spørsmål om smerter, røntgen av hodet, 4 innvendige sting og 5 utvendige sting i panna så ble jeg sendt hjem. Litt oppsvulmet i fjeset, et par blåveiser og plaster i panna. Ellers helt fin :)
Har måtte fortelle historien et PAR ganger til nyskjerrige medstudenter, og fått et par sympatiserende klemmer.
Til mandag er det tilbake til hospitalet for bandasje skifte og som vanlig når noen har vært hos legene...Antibiotika - he he -

Tidak apa apa (no problem ) - ingen brekt nese, ingen skader på hode, bare litt brused!

bilder Sjukehus:
http://www.facebook.com/album.php?aid=108936&l=f667a&id=582770230

Skrevet av Bellaboys 01:46 Arkivert i Indonesia Kommentarer (0)

Back 2 school again!

friuka er over, og idag kom en følelse av at det...ikke er lenge igjen...

sunny -17 °C

Oi jeg var trøtt kl 08.00 i dag...

Fikk tvunget meg opp av senga etter 2 snooze utsettelser på mobilen, og snubla over gata til Indonesisk timen!
Uten frokost og med 4 eyes på (briller)!

men etter 2 timer var det fri igjen, ikke en hard dag akkurat, og idag viste Ibu Sri (Ms.Sri) oss at det faktisk er kun en uke igjen med ordinær undervisning!!! Gulp.....

Ellers idag så er har endel tverrkulturell kommunsikasjon elever svetta før muntlig eksamen! Jeg starter ikke med en eksamen før 9.mai, 5timer skriftlig kulturpsykologi :)

Så formiddagen har gått med til å rydde opp i endel papir kaos på rommet, og sjekke ut resultatet av shopping galskapen som har foregått i friuka!!

Siden sist oppdatering (altså hva som har skjedd i friuka)!

Lørdag 12.
Ikke i seng, kl.01.30, avreise til Vulkan Agur! Etter et par timer med buss, var det (ryktet sier) ca 500m høyde stigning i mørket! På ca 1700 meter over havet skulle vi betrakte soloppgangen. Den ble som vanlig (les blogg fra Guatamala, Tempel tekal besøk) overskya!

Resten av dagene tilbragte jeg med sololje ved hotell poolen, boka til Erlend Loe (naivsuper), trening på Hammer Head, og daglige turer til Kuta! Det var involvert en hel del masse GOD mat med fete desserter!!
Kuta by night ble også utforsket et par ganger :)

Lørdag 19.

opp tidlig for å ta dagstur til kultursentrum på Bali. UBUD! Marcus & Anders på scootersafari.
Lå ikke alt for langt unna da, ca 1 times kjøring.
Her er det en avslappet kunstnerisk atmosfære med masse alternative mennesker. Kust og håndverks sjapper på hver side av de 2 hovedgatene gav Anders en god del nytt stæsj :)
1. Stokk med dragehode (ble suckered på prisen her...150.000rp....=90,-kr)
2. BLÅSERØR!!!! (ååå så fett... god Bargain - ble til og med komplimentert av selgern - 30.000=18,-)
3. PIL OG BUE!!!! (hakke testan selv, men hørt mye bra om den! Den er av tre, 40.000rp)
4. Hengekøye stol!!!! (ååå som vi sikla på i mellom amerika er nå kjøpt og montert på hybelen!! Sinnsykt desp dame som solgte den for ca 215.ooo=ca 130kr. Vi gav henne absolutt alle penga vi hadde igjen og fikk den til god pris!Fastpris i Kuta=450.000)
5.knivsett med lærslire! (en liten kjøtt øks med et par andre småkniver - 120.000rp, som ifølge vår landlord lady skal være nokså god pris)

Så var det tilfeldigvis earthday, og det var derfor avholdt en folkefest! Her var det synging, capoaera oppvisning, aktiviter for barna, masse mat, auksjon til inntekt for verdig formål og litt mye alternative produkter! kjempe bonus på besøket!

Ubud turen ble en stor sukkse, bilder;

http://www.facebook.com/album.php?aid=108602&l=ccc04&id=582770230

Skrevet av Bellaboys 06:28 Arkivert i Indonesia Tagged bicycle Kommentarer (0)

Undervisningsfri uke

FERIE!!

sunny

Bilder:
http://www.facebook.com/album.php?aid=108602&l=ccc04&id=582770230

Denne uka er det ikke undervisning!

Underveisoppgave 2 i kulturpsykologi ble levert inn torsdag 10.04. oppgaven omhandlet kulturpsykologenes syn på arv & miljøs påvirkning under oppveksten. Ble selfølgelig endel stress for å bli ferdig med denne oppgaven også :)
Leverte 5 min før fristen denne gangen, litt for close, men mer som normalt for Anders :)
Jeg døgna faktisk natta før levering, så da har jeg forsøkt det her nede også!

Så derfor gledet jeg meg ekstra til å feire at vi var ferdige, og en hel uke med fri! Torsdagskvelden hvor vi skulle feire innleveringa sovna jeg helt fra...våkna særdeles skuffa kl halv 6 om morgenen...

I løpet av friuka skal de allerfleste dra et eller annet sted. Det mest poppulære har vært å dra til noen små øyer kalt Gili Øyene som ligger noen timer med båt øst for Bali, men rett utenfor naboøya Lombok. Dette er beskrevet som 3 øyer med paradis. De aller fleste har endt med å dra dit, det er nesten tomt for folk igjen her akkurat nå (ca 30 igjen her) og jeg har sagt at Gateway må ha fått litt "gili fever" siden "alle" har dratt dit.

noen har enda mer eksotiske reisemål denne uka, blant annet: Thailand, Australia,Singapore og Malaysia-

Jeg slapper som sagt av her. Når Marcus kommer tilbake fra sin tur til Singapore, så skal vi på litt scooter sightseeing rundt Kuta. Også vipper jeg fremdeles mellom to valg til neste helg: Vrakdykk i Lovina (lang kjøretur) / bli her og være med på festkomitens Øllympiske leker...

Skrevet av Bellaboys 11:39 Arkivert i Indonesia Tagged events Kommentarer (0)

(Innlegg 6 - 10 av 22) « Side 1 [2] 3 4 5 »