Reiseblogg fra Travellerspoint

PAINball

"Gratis" utflukt med skolen

sunny

Kjøring et halvtimes tid med buss til et ganske så proft sted, med hele 3 utendørsbaner! Hel dekkende kamuflasjefargede drakter, vernemasker og gevær ble delt ut, i den varmen vi har her, rant svetten ganske så greit!
5 spill ble gjennomført. 2 spill hvor det var “capture the flag” alle spillerne var delt inn i to lag. Flagget lå i midten, alle spillere med 50 baller hver, flagget skulle fanges, og bringes til motsatt lags base. Ble du truffet eller gikk tom for baller skulle man løfte henda i været og trekke ut av banen.
Anders fikk flagget, gikk tom for baller, la fra seg flagget og strakk henda i været, men blir allikevel skutt J
Så var det 2 spill med “angreps lag” og “forsvars lag”. Mens det morsomste (les:mest smertefulle) ble alle mot alle i siste spill ogsåkalt “mexican showdown”. Her var det heller ikke begrensninger på antall ganger du kunne treffe motstanderen!
Det var få som kom unna dagen uten noen fine blåmerker (men jeg slapp merker Jeg )
“gratis” var det helt til vi fikk vite at skolen kun sponsa 100 baller, de gikk fort med..for 300 000 ble det kjøpt inn 200 nye baller!

Skrevet av Bellaboys 18:39 Arkivert i Indonesia Tagged events Kommentarer (0)

Gratis Elefanttur!

sunny

Ble kjørt en ½ time, ved en landsby som heter Taro, lå det en stor park. Parken hadde elefanter, apekatter og visstnok verdens minste rase av bjørn. Vi fikk en Elefantsafari på ca en halvtime hvor vi to og to satt på hver vår elefant. Etterpå fikk vi klappe litt, posere og håndfore dem.
Vi fikk også hilst på bjørnene dem hadde, og det er jo med litt skepsis at man deltar på disse tingene, for hvor godt er egentlig forholdene lagt til rette for disse dyrene og deres instinkter? Tenker jo veldig på hva kanskje fatteren som har litt peiling på nettopp dette ville sagt…

linker til bilder:

http://www.facebook.com/album.php?aid=95347&l=fd89e&id=582770230
(NYTT - lagt til 30/3)

Skrevet av Bellaboys 18:25 Arkivert i Indonesia Tagged animal Kommentarer (0)

Båttur til Lembongan

aaaahh,... endelig HELG :)

sunny

http://www.gatewaycollege.no/forside/arkiv/nyhetsarkiv/bali---battur-til-lembongan/

tror ikke det sies stort bedre enn gateway medarbeider & min medstudent i kulturpsykologi har beskrevet det her!

Det ble en deilig vri på helga på forrige helg, til lørdag blir det ny aktivitet: ELEFANT SAFARI

Skrevet av Bellaboys 06:06 Arkivert i Indonesia Tagged boating Kommentarer (0)

1.uke med skole gjennomført

Har jeg tatt på meg for mye nå?

all seasons in one day

1.uke er gjennomført, en form for hverdag ble innført fra mandagen hvor skolen starta.
Hovedfaget mitt er kulturpsykologi, det er ca 17 stk i klassen min, læreren er Ratib (en 29år gammel Marroc fra Stovner) foreløpig virker det veldig greit i forelesningene. Den ene av 5 bøker går vi gjennom nå, og vi blir anbefalt å lese gjennom kapitlene før hver forelesning.

Den andre boka skal vi gå gjennom ved at klassen er delt opp i grupper og hver gruppe for et kapittel. Så skal gruppa holde foredrag om hvert kapittel, jeg har foredrag nå på tirsdag. Kapittelet omhandler hvordan barns rammer for utvikling er forskjellig i forskjellige kulturer og har vært forskjellig gjennom historien. Barns utvikling sett i et historisk - og krysskulturelt perspektiv…

Tilleggsfaget mitt er Indonesisk. Vår lærer er Sri, en hyggelig 52 år gammel liten dame, undervisninga går på engelsk. Vi startet opp med 4 elever, en har gitt seg, og en har vært syk, så Andreas fra Larvik og jeg har vært eneste studenter de siste dagene. Vi har timer hverdag mandag til fredag, og det gjør at vi har 2 stk 100 timers fag. De vanlige tilleggsfagene er derimot 50timers fag….

Så er dette med å møte forberedt til timene; 30 sider å lese i kulturpsykologi skulle vel være helt overkommelig, trodde jeg… nei, det har vært litt tungt, to kvelder har blitt brukt på å lese, det har tatt 3 timer begge kveldene.

Så mye tid har det tatt at de kveldene fikk jeg ikke repetert dagens time og pugga indonesisk til neste dag. Resultatet har vært merkbart tyngre indonesisk timer, med andre ord må det en del pugging aleine til for å få resultater i dette faget. Målet er jo å kunne kommunisere med lokal befolkningen, men det var så omfattende hadde jeg vel ikke regna med når skreiv meg opp på dette “tilleggsfaget”.

Så det er vært skikkelig hverdag, hele uka, og jeg skal innrømme, at det har vært litt tungt.
Bortsett fra et indremål om selvutvikling så er det ikke annet jeg får igjen for ved å ha høy egen innsats. De timene etter undervisning, som jeg bruker på forberedelser blir, eller ble i hvert fall denne uka på å sosialisere ved Cafe Luwak. Slik som det ser ut nå, så blir det så mye å lese på skolen at jeg i hvert fall kan glemme å lese medbrakte egne bøker slik jeg hadde håpet på. Målet om 3 dager i uka med Trening og matlaging tar også sin tid…
Så jeg tenker litt høyt her, og ønske meg egentlig at dere kommer med noen synspunkter tilbake på om hva dere hadde prioritert!?

Ut ifra semesterplanen ser det ut som om skolen har lagt tette planer for helge aktiviteter! Reier og utflukter! I dag har vi f.eks vært på båttur J Så helgene blir ikke vanskelig å få tida til å gå!

Uke 20, Fredag 11 april - til søndag 20 så er det fri uke …..jeg er åpen for forslag J noen som vil komme på besøk?

Skrevet av Bellaboys 06:04 Arkivert i Indonesia Tagged educational Kommentarer (0)

Litt om livet her!

Boforhold & Skolen

all seasons in one day

For 1150,- kr bor jeg sammen 4 stk andre studenter i det som kalles hybler. Vi har i praksis hvert vårt rom på ca 16 kvadrat, i enden ligger et kjøkken, dusj, og toalett. På kjøkkenet har vi to gassdrevene stekeplater, vi har et kjøleskap som så vidt klarer å holde tingene våre kaldt, og noe bestikk (1 stk sløv kniv)

Dusjen er mer en kran festet høyt på veggen, vannet er…kaldt. Et stk ståtoalett ser du ved siden av.

Toalettet vårt er heldigvis et vannklosett, slik at vi kan sitte ordentlig, og trekke ned etter oss. Papiret går faktisk oppi toalettet her, i motsetning i til i mellom Amerika, hvor vi ble vant til å måtte kaste papiret i søplekassa ved siden av. Problemet med denne ombyggingen fra ståtoalett til WC er at når man skal tørke seg så har man intet sted å plassere beina, noe som resulterer i at man holder på å falle ned, i hvert fall første gang ;)

Standarden er med andre ord ala plain Hostel stil!

Klærne våre tar man ned til “the laundry” nedi gata, det er fastpris avhengig av type plagg, vanvittig billig, har brukt det to ganger hittil, og har ikke oversteget 10 NOK ved vasking av ca 10 plagg J

Pengene er for øvrig et vilt kapittel i seg selv, de Indonesiske rupier er jo ikke verdt noen ting i forhold til norske kroner. 10 000 gærninger er 6 NOK og det er regne regelen jeg bruker for å finne priser.
Ting er vanvittig billig her nede, og et eksempel på pris kan f.eks være en middag - 50 000 får du en godt måltid for, og det tilsvarer jo ca 24 NOK.

De andre studentene bor i luksus på hotell Sari Segara, med aircondition (som gjør alle syke), tv, varmtvann på badet, stort svømmebasseng. Det er også et par forelesningssaler der “oppe”
Jeg kaller det “oppe” fordi hotellet ligger tversovergata for stranda, men ca 400 meter fra hybelen vår, og Cafe Luwak.

Cafeen er der skolens administrasjon ligger, en forelesningssal , Wifi (trådløst internett), en flittig brukt sandvollyball bane og 3 hengekøyer….et flittig brukt hangout, både dag og kveld!

Skolen:

Ca 130 elever er fordelt på studiene Idrett, Ex Fil/Fac & Kultupsykologi. Ca 100 stk jenter og ca 30 stk gutter, hvor de aller fleste har tatt idrett. Elevene kommer fra hele landet, de fleste er mellom 19 - 21 år gamle, men Marcus Smith er 1980 modell og fra Prinsdalen. En østkant gutt som er kompis med Bigfamily Henriksen, det var genialt!

Kommentar til gutta: Ai ai ai, veldig mye eyecandy her, hmm…

Første dagene her: Torsdag 8 - Søndag 10 gikk med på diverse arrangement for å la studentene bli bedre kjent, omvisninger i nabolaget, fellesmiddager med deilige buffer, info møte om Bali (religionen hinduismen er altomspennende her - gjennomsyrer hverdagslivet til balineserene i stor grad)
Søndagen var vi blant annet å besøkte et tempel som var bygd på toppen av en klippe, før vi hadde tur til en fin strand hvor vi også spiste en god middag!

Studentene har tidlig danna seg noen uformelle sosiale “klikker” en mindre gruppe som har vært her før, viser mer interesse av å holde sammen, enn interesse for å menge seg med de nyankomne. Mange kjenner folk fra før av, og holder seg helst sammen med de o.s.v.

Jeg har forøvrig hengt en del med de to jentene som bor ved siden av meg, og de informerer meg om at jentene også har et lite hierarki ala ungdomsskolen på gang (de kule henger sammen og ser ned på de andre). Jeg har ikke merket noe særlig til det, prøver å hilse på alle jeg går forbi, og håper jeg bare flyter mellom / over alle slike “gruppeskiller”.

Skrevet av Bellaboys 05:39 Arkivert i Indonesia Kommentarer (0)

(Innlegg 16 - 20 av 22) « Side 1 2 3 [4] 5 »