Reiseblogg fra Travellerspoint

Studietur til Barnehjemmet!

postiv overraskelse

sunny

En studietur med kulturpsykologi klassen!

Det eneste hinduistiske barnehjemmet på Bali (de andre er kristne), har et visst samarbeid med skolen. Vi har jo en barnehjemskomite, den jobber for litt bevisstgjøring, pengeinnsamling, og arrangerte aktivitetsdagen (som vi avviklet i helga) på Cafe Luwak.

Den gangen var det derimot vi som dro for se på barnehjemmet og ved hjelp av observasjon og intervju få litt innblikk i emner som vi har gått igjennom i forelsningene. F.eks: hvordan læring foregår? Hva slags utviklingsmuligheter har barna? Hvilke plikter / rettigheter har barna? Konflikthåndtering? o.s.v.
Intervju foregikk mest av ildsjelen og lederen av barnehjemmet gjennom tolken vår Wawan som er daglig leder av Gateway College her på Bali.

Det var en fin tur, vi ble kjørt i minibusser ca 1 time nordover. Vi ble møtt med opptreden i tradisjonell musikk og dans fra de barn i ca 7 års alderen +/-. Så fikk min gruppe på 4 stk intervju først, før vi fikk en omvisning av innkvartering, klasserom, treningsrom o.l

Standarden er langt ifra så dårlig som vi kunne forestilt oss, barna meget så veloppdragne, og i det hele veldig postivt syn på framtiden deres. Fordommene om horrible forhold på et barnehjem i et fattig land ble heldigvis gjort litt til skamme, selvom det alltid er behov - mange behov!

Struktureringen av barnehjemmet var kanskje mest interessant (også fordi det er helt ukjent for meg)
De stod opp tidlig, de fra 15 år og opp mot 19 (som ikke hadde fått arbeid ennå) hadde stort ansvar i daglig drift. Det ble rulert på alle slags oppgaver, som matlaging, handling, vasking, rydding, hjelp med yngre barn o.l.
Før mat ble det bedt, meditasjon etter mat, så formaninger fra lederen hver dag: Emner som takknemlighet for maten, besinnelse og takknemlighet, hardt arbeid, passe på hverandre o.l.
Denne stragien mente lederen var grunnen til at ting gikk så smooth blant barna...mon tro om dette hadde vært noe for barna hjemme???

En fin opplevelse, mot slutten av oppholdet blir det nok samlet inn en del klær, shampoer, o.l. som folk ikke får tatt med seg hjem (max 20 kg i baggen) som forhåpentligvis kan komme disse tilgode :)

Skrevet av Bellaboys 11:20 Arkivert i Indonesia Tagged educational

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint