Reiseblogg fra Travellerspoint

"Helga" 24, 25, 26 & 27. April

Up's & Down's

sunny

Torsdag 24-
Rett etter skolen dro Andreas (min trofaste Indonesiskstudent partner) til Denpasar, den største byen på Bali. Har vært der forrige uke og, men nå skulle vi på stoff og dress shopping. Indonesier lærer Sri hadde gitt oss endel ord som kunne bli nyttige i den sammenhengen. Den lista glemte jeg selfølgelig hjemme, så vi fikk oss istedet litt sightseeing, og mer normal shopping. Det er blant annet et stort markeds i et bygg med flere etasjer, og mange shoppingcentere i byen.

Fredag 25.
Skriftlig test eksamen i indonesisk. Det var beroligende å oppleve eksamen som overkommelig, jeg har ikke fått resultatet, men sitter med følelsen av at det gikk ganske greit.
I fritimene mellom 10 -12 mekka jeg pannekake røre, og inviterte Hybelfamilien på felles middag (etter skole slutt).
Vi hadde nemlig en lang dag, mellom 12 - 16 hadde vi forelesing av Unni Wikan. Hun er en "berømt" sosialantropolog og spesialist på Bali. Hun er forfatterinnen av en av bøkene vi har som pensum.
"Managing Turbulent Hearts" heter boka, og kort fortalt så vil jeg si at det er slik hun ser på Balinesere.
Balinesere oppleves som gjennomført godhjertete, smilende og glade. Hun mener det er fordi troen på tragedier og uheldige hendelser alltid kan begrunnes med straff fra onde ånder. Dårlig oppførsel iforhold til skikk og manglende ofringer, ingenting skjer tilfeldig og du er aldri trygg fra åndene....
Men andre ord aldri fred og stor påkjenning på "selvet" ... i følge Wikan :)

kl 16 var det hjem å steke pannekakene. Det var koslig å samle troppene litt, de siste 3 ukene har hybel kammerat Jakob hatt besøk av 5 stk, Karina besøk av en backpacker venninne, og det har vært friuke. Vi har vært mer spredd enn noen gang før, en liten stemingsrapport for de neste, og siste 3 ukene følte jeg var nødvendig!

Lørdag 26.
47 barnehjemsbarn var på besøk for en liten aktivitetsformiddag. Barnehjemskomiteen hadde lagd aktiviteter. Småbarn fra ca 4år til de største på 19. Jeg er ikke med i komiteen, men fra klokka 12 var jeg med på stranda og lekte i vannet med de eldste gutta. Artig å kunne noen få ord indonesisk da! De fleste av gutta kunne heller ikke svømme...

19.30 - Skolen inviterte på Strandfest!
Middagsbuffe, med "Babi Guling" spydstekt Gris(tradisjonell og meget vanlig rett), og spydstekt lam og GEIT!!
Kjempegodt! Men.. he he... var MANGE som ikke var enig i det - he he
oppfølgt av STORT bål på stranda, bartendere som sjonglerte med brennende flasker, FYRVERKERI og dans til Dj'ens fengende låter. En plutselig SKUR satte brått festen på hodet, og dessverre dro de fleste til hotellet for å fortsette der. Men den harde kjernen rundt meg ble igjen, og vi hadde det alletiders!

På byen fortsatte moroa, som vanlig samles ALLE på loungen "Hook"
Tvers over gata ligger diskoteket Mbargo, her kan man danse til fengende Hiphop, Rn'b og på lørdager trance avdelingen i andre etasje.
Det var storartet og i lag med gode venninner danset vi masse!
En venninne fikk tilfeldigvis litt uønsket oppmerksomhet fra en litt velbygd Indonesier. Hun hendvendte seg til meg og bad meg danselitt slik at han skulle fordufte. Indonesierene satt ikke pris på konkurransen.
Etter dette gikk det litt fort for seg. Han dytta ganske så kraftig til meg, og etter at jeg fikk tilbake balansen dytta jeg tilbake. Da hagla det...knyttnever....ikke bare fra det holdet...ikke bare fra denne ene karen.
Jeg skjønte raskt at dette var en kamp jeg ikke ville vinne, ihvertfall 3 mot meg der inne. Vaktene kom.
Turde dem å gjøre noe? Nei :) En vakt fikk tak i meg og dro meg med: "run run - hurry hurry"!
Parallelt med dansegulvet på Embargo går en roligere lounge avdeling, han dro meg gjennom den, ut sidedøra, og ut på gata. "Hurry hurry, gey away, go into a taxi"
Jeg hadde et annet syn på saken, faren var jo over, nå ville jeg puste ut, møte opp med folka og få litt oversikt. Det rakk jeg ikke :)
De aggresive gutta var ikke ferdig med meg nei... Stormende kom de, ihvertfall 4 stk... de første to fikk jeg av meg, lagt en i bakken, løpt litt videre mellom bilene som står i kø gjennom hovedgata.. Nå måtte jeg bare komme meg vekk..
Men de fikk meg ihvertfall engang ned i knestående inntil en av bilene, slag på slag, ganske så intenst og jeg husker faktisk tanken som slo meg..."utrolig at jeg ikke har blacka ut nå as...""lurer på hvor lenge det går før det skjer..."
Så klarte jeg nok engang å rive meg løs, satte sjumilstøvla i sving og løp til trafikken fløt bedre.

I Taxi'n kjente jeg blod renne ned fjeset, hospitalet neste! Der fikk jeg god hjelp, jeg visste heldigvis hvor vi skulle dra ettersom Marcus hadde pekt det ut på en scooter tur tidligere.

Så etter noen timer med spørsmål om smerter, røntgen av hodet, 4 innvendige sting og 5 utvendige sting i panna så ble jeg sendt hjem. Litt oppsvulmet i fjeset, et par blåveiser og plaster i panna. Ellers helt fin :)
Har måtte fortelle historien et PAR ganger til nyskjerrige medstudenter, og fått et par sympatiserende klemmer.
Til mandag er det tilbake til hospitalet for bandasje skifte og som vanlig når noen har vært hos legene...Antibiotika - he he -

Tidak apa apa (no problem ) - ingen brekt nese, ingen skader på hode, bare litt brused!

bilder Sjukehus:
http://www.facebook.com/album.php?aid=108936&l=f667a&id=582770230

Skrevet av Bellaboys 01:46 Arkivert i Indonesia

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint